“Heroji” Elade

Categories Mediji, SportPosted on

Najveća globalna sportska manifestacija – Olimpijske igre, startovala je zaista fantastičnom ceremonijom otvaranja i na žalost serijskim neuspesima naših sportista. Sva takmičenja se poprilično dobro mogu ispratiti zahvaljujući sinhronizovanom multi-prenosu, a tu su i dajdžest pregledi na kraju svakog dana.

Treći kanal RTS-a se bukvalno preselio u Atinu i pokušava nekako traljavo da prenese svu tu euforiju na sever Balkana. Naravno, tu su uvek i neizbežne face “sveta sporta, estrade i umetnosti”, koje kao da su se, čini mi se, nekako sa Kanskog festivala preselile u Atinu. Svi isti su tu.

Onako nakalemljen fudbalski tim bolje da se nije ni uputio u Atinu. Ništa nije valjalo. Sedam dana pre Igara Pižon je imao svih 8 vrlo prosečnih igrača, a zna se da je fudbal igra sa “čak” 11 igrača na jednoj strani. Onda je Fudbalski savez s dosta muke “nahvatao” ostatak igračkog tela, tako da je jedva skrpljen “buba-mara Frankenštajn”. Od ovako sklepane ekskurzije moglo se svašta očekivati, ali da “popiju” 11 komada u samo dve utakmice, e , tome se niko nije nadao. ‘Ajd’, nije strašno izgubiti od mahera sa južnoameričkog kontinenta, ali izgubiti od Australijanaca kojima su kriket i ragbi nacionalni sportovi, to je već katastrofa. Ako danas izgubimo i od Tunisa, onda ću se stvarno ošišati na nulu. :)

Za utehu fudbalerima, bolje se nisu proslavili ni vaterpolisti, košarkaši i odbojkaši, s tim da su odbojkaši neverovatno slabo odigrali protiv kočopernih Poljaka, a košarkašima je u kritičnom trenutku zafalila, dosta puta nama naklonjena, sportska sreća. Opet, na svu sreću, ovo nisu bili odlučujući mečevi, pa se nadam da će se naši reprezentativci malo “trznuti”.

Obraz naše reprezentacije je kao i uvek spasila Jasna Šekerić osvojivši drugo mesto i srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj. Iako je finalnu rundu startovala sa dna, uspela je da se do kraja popne na lestvici. Možda bi to bila i zlatna medalja, samo da je Jasna bolje kreanula, ali nema veze, medalji se “u zube ne gleda”. Još jednom, Bravo Jasna!

Please follow and like us:

4 comments

  1. >Ako danas izgubimo i od Tunisa, onda ću se stvarno ošišati na nulu. :)

    Hoćeš li ispuniti obećanje? :>

  2. Citat:
    Hoćeš li ispuniti obećanje? :>

    Kao da sam predvideo rezultat. Nekako sam znao da možemo prirediti “iznenađenje”. A ono sa penalima je za fudbalske anale.

  3. Penali su bili ludilo, odavno se nisam tako slatko ismejao. A sto se tice onih sa 3k, samo staju ovom jadnom narodu na muku svojim pro***avanjima po Atini. Padne mi mrak na oci kad ih vidim, sve moj do mojega.

  4. Prilično me nervira ponašanje RTS-a: uporno insistiraju na prenošenju (a i snimcima) odbojkaških, rukometnih, košarkaških utakmica, a zapostavljaju nadasve interesantne sportove koje imamo retko priliku da gledamo (skokovi u vodu, kajak …). Mislim, Olimpijada je baš zbog raznovrsnosti i zanimljiva. Sva sreća pa postoji Euro Sport …

Comments are closed.