Gumball 3000 2010

Categories InternetPosted on

Čuvena “milionerska trka”, ili bolje rečeno cirkus na točkovima – Gumball 3000, startovao je ove godine 1. maja ,  a kako je za razliku od  pretohdnih godina ruta zaobišla ove krajeve, nije kod nas podigla neku medijsku prašinu.

Cirkus koji je svojevremeno osmislio Maximillion Cooper za dokone multimilionere ove godine krenuo je iz Londona, da bi se ekipa uputila preko Amsterdama, Copenhagena doo Stockholma, odakle se leti u SAD (zatim Boston, Montreal, Toronto i New York).

Gumball 3000

Sama fešta nije toliko interesantna zbog neke “trke i takmičenja”, već zbog najegzotičnijih vozila koja možete videti na drumovima, a ove godine ih se skupilo čak 90. Takođe, interesantan je i tehno-momenat, jer su od svojih početaka učesnici parade opremljeni high-tech gedžetima aktivno koristili sopstvene blogove, audio-video strimove i društvene mreže kako bi beležili sva dešavanja tokom trke.

Tako, i ove godine dešavanja možete pratiti multikanalno: preko sajta, Flickra, zvaničnog YouTube kanala, Twittera i Facebooka.

Please follow and like us: