Gradski čopori

Categories Novi SadPosted on

Vlast nas neprestano iznenađuje, ovoga puta na komunalnom planu. Došli su na genijalnu ideju da uzgajaju gradske čopore pasa lutalica, koji će samostalno “kontrolisati sopstvenu teritoriju”, a nama građanaima ostaje da uživamo u pogledu na rastuću gradsku faunu. Veće katastrofe odavno nije bilo u gradu.

U mom kraju (oko Sajmišta) jedan takav čopor mesecima maltretira građane; nekoliko puta su komšije izujedane, izmet na sve strane, decu ne smete pustiti da se igraju, kidišu na sve prolaznike, a na biciklu ili motoru jednostavno ne smete proći. Noć je poseban problem. Dok danju spavaju celu noć laju i pošten svet ne može da odmori. Stanje je neizdrživo i alarmantno.

Preksinoć sam bio svedok, kada sam sa prozora gledao dramu napada čopora na devojku koja je prolazila na biciklu. Da ne bude u potpunosti izujedana spasao biciklistkinju je spasao vozač koji je prolazio. Zaustavio se i trubljenjem nekako uspeo da ih udalji od preplašene devojke, koja verujem više ovim putem neće prolaziti.

Ali, na ovaj alarm, gradske vlasti u saradnji sa pokrajinom (tako piše u pamfletu koji su odštampali o našem trošku) će gajiti ovakce čopore i učiniti sve da ih ima još više.

Rešenje je prosto genijano! Oformiti gradske čopore i sačekati dok svi ne izumru! Koliko će građana do pseće daće biti izujedano ostaje da se vidi. Uglavnom, mi dobismo obaveštenje šta nas čeka?!

Please follow and like us: