Google Translate i Reader za Android

Categories Google AndroidPosted on

Google je osvežio dve sjajne aplikacije dva najpopularnija servisa Google Translate za Android i Google Reader za Android. Obe aplikacije su izuzetno upotrebljive i korisne kada ste u pokretu.

Google Translate omogućava nam dvosmerno prevođenje sa i na mnoštvo jezika (preko 50 za sada), kako unetog teksta tako i teksta izgovorenog u mikrofon. Takođe, podržava copy/paste i direktno prevođenje SMS-ova i e-mailova, kao i slanje teksta iz Translate aplikacije od SMS, preko weba do društvenih mreža. Takođe tu je i korisni rečnik, koji daje dodatna objašnjenja pojmova iz teksta. Na raspolaganju je i istorija prevođenja tako da se možete podsetitina neko prethodno prevođenje.

Google Reader je i dalje najbolji RSS čitač za Androide, i dodatno je poboljšan u domenu upotebljivosti i lakšeg praćenja brojnih feedova. Naravno, podržana je sinhronizacija sa “desktop” verzijom Readera, tako da ste uvek u toku sa onim najaktuelnijim sadržajima. Nova verzija podržava i vidžete, pa tako oni koji imaju uređaje sa verzijom Androida 2.2 mogu dodatno podesiti unread count widget i news ticker widget.

Obe aplikacije podržavaju Androide od verzije 1.6

Please follow and like us: