Google Street View radi u Srbiji

Categories Google, InternetPosted on
Google Street View u Novom Sadu

Na žalost, za sada specijalna vozila Google-a nisu još prošla Srbijom radi  pravljenja 3D Street View doživljaja, ali je Google nedavno unapredio Google Maps servis i na osnovu fotografija sa Panoramio servisa uspeo da nadogradi mape.

Sada onog simpatičnog žutog čikicu na vrhu zoom alatke možete pozicionirati na bilo koji deo Srbije i dobiti kvazi 3D pregled terena, koji je jako upotrebljiv ukoliko na dajoj lokaciji imam mnoštvo Panoramio fotki (koje naravno imaju geolokacijsku odrednicu). Prevucite čikicu na mapu i zadržite par trenutaka dok ne iskoče “plave tačkice”.

Ovo posebno važi za gradove, gde je frekvenciaj i gustina fotografija naajveća. Za primer postavio sam gledište na početak Dunavske ulice u Novom Sadu i dobio mogućnost da se krećem kroz 3D prikaz ulice.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Primetio sam još jednu bitnu novinu:
    Kada se ode na primer na tu lokaciju u Dunavkoj, u Street View-u, i pritisne levi taster miša i vuče (“Drag”) slika, kamera počinje da rotira (kao u punom street view-u) i prikazuje dostupne fotografije automatski ih uparujući u puni (3D) panoramski prikaz …

Comments are closed.