Google Reader i njegovo novo lice

Categories InternetPosted on

[imga]http://img215.imageshack.us/img215/8879/greadergh3.gif[/imga]
Web orijentisan RSS agregator [url=http://www.google.com/reader/]Google Reader [/url]konačno je nakon nekih godinu dana provedenih u [url=http://www.www.personalmag.rs/blog/?postid=748]BETA fazi[/url] dobio svoje pravo, novo “lice”.

Otkolonjene su sve manjkavosti, a [b]praktično potpuno nova aplikacija [/b]podržava sve ono što se očekuje od kvalitetnog web RSS agregatora, od uvoza OPML lista, do dodeljivanja tagova pojedinačnim zapisima i [b]atributa [i]Shared [/i][/b]kojim se zapisi izdvajaju u posebne listu dostupnu javnosti ili privatizovane.

[imgo]http://img213.imageshack.us/img213/4427/greaderclipmf2.gif[/imgo]Pored toga, od [i]Shared [/i]listi moguće je kreirati poseban RSS izvor ([i]clip[/i]) koji je moguće dodati na bilo koji drugi sajt izborom opcije “[i]Put a clip on your site[/i]”, bez potrebe za parsiranjem XML-a na ciljanom sajtu pošto [i]GReader [/i]kreira potreban JS kod.

[h2]Mobile Google Reader[/h2]E, a pravi [i]Goodie [/i]i najbolja stvar u svemu je [b]Mobile Google Reader [/b]odnosno verzija [b]Google RSS agregatora za mobilne uređaje[/b]. Sve što je potrebno je da usmerite telefon na adresu:
www.google.com/reader/m
i opustite se. Sa ovom mogućnošću novog [i]Readera [/i]sadržaj svih omiljenih lokacija (naravno, na koje se prethodno pretplatite) može vam biti [b]dostupan na svakom koraku, u pokretu[/b]. Od sada vam prekraćivanje vremena u redovima za čekanje neće biti problem ;)

[imga]http://img215.imageshack.us/img215/8564/mreaderhw8.jpg[/imga]
[foto]Primer moje agregirane liste preko mobilnog Google Readera[/foto]

Da ne zaboravim i da pomenem [url=http://googlereader.blogspot.com/]blog razvojog tima[/url] ovog Google proizvoda. I za kraj veoma zanimljiva analogija kojom jedan o članova tima [b]pojašnjava pojam RSS agregacije[/b] (sindikacije):

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *