Google Reader Beta

Categories GooglePosted on

Google je ozbiljno zagazio u vode RSS čitača, juče se pojavila beta verzija Web aplikacije Google Reader koja omogućava postojećim pretplatnicima Gmail servisa da prate omiljenje XML izvore u veoma privlačnom “pakovanju”. Radi se pravoj Web 2.0 aplikaciji koja gotovo poseduje karakteristike desktop aplikacija, pogotovo u smislufunkcionalnosti korisničkog interfejsa.

Ono što krasi novu Google aplikaciju je veoma jednostavan (a kakav bi i bio), funkcionalan i upotrebljiv UI sa “začinima” kao što su scroll-ujući elementi i prečice na tastaturi.

Kreatori UX-a nove Google zanimacije omogućili su sortiranje stavkipojedinačnih XML izvora, pretraguobeležavanjedodeljivanje sopstvenih tagova (label-a) svakom zapisu, brzo slanje sadržaja zapisa mailom (Gmail-om), kao reobjavljivanje putem Bloggernaloga.

Ovim Google samo upotpunjuje sopstvenu ponudu Web servisa kojim se potencijalni korisnik, prevashodno zbog dobre integracije, prosto “tera” na korišćenje rešenja ove komanije. Šta su dalji mogući pravci razvoja?

Integracija sa Sun-om prosto nameće zaključak da će nekakva stremljenja ići u pravcu objedinjavanja svih pomenutih servisa, a zajedno sa Office paketom u vrlo moćno, kompletno rešenje (da ne kažem, “konačno”) za krajnje korisnike.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *