Google radionica u prirodi – Hiking MapUp

Categories GooglePosted on

Guglov crtač mapa (Google Map Maker) vam omogućava da napravite mapu svog kraja, grada, ili cele države. Možete ucrtavati puteve i prirodna obeležja, unositi lokalna preduzeća, i uređivati podatke koje su uneli drugi crtači. Vaše promene na Guglovom crtaču mapa će odmah svima biti vidljive. Mala grupa crtača može za kratko vreme uneti mapu velikih oblasti.

Za vreme prvog dana Fruškogorskog maratona, koji se ove godine održava od 28-29. aprila, biće organizovana radionica u prirodi pod nazivom Hiking MapUp.

Cilj organizatora je da svi zainteresovani izađu u prirodu i dobro se zabave. Svako zainteresovan da nauči kako da uz pomoć nekog GPS rekordera napravi mape svojih staza može nam se pridružiti. Sve što treba da uradite je da se prijavite. Broj mesta nije ograničen ali kompanija Google je spremila iznenađenje za najbrže.

Biće dva dela radionice. Prvi, u prirodi na vazduhu, i drugi, kod kuće za računarom. U prvom delu ćemo naučiti kako da snimimo svoje staze, a u drugom kako staze koje snimimo prebacimo u Google mape. Nakon ovoga, ove staze možete zadržati za sebe ili ih podeliti sa drugima.

Radionica se održava u organizaciji Google Map Maker tima iz Srbije i uz podršku kompanije Google i organizatora maratona PSD „Železničar“ iz Novog Sada.

Prijavite se ovde i obezbedite pozivnicu za ovu radionicu.

Please follow and like us: