Google predstavio Zeitgeist 2011: Kako je svet pretraživao

Categories Google, pretraživanjePosted on

Nešto kasnije u odnosu na prethodnu godinu, Google je tradicionalno predstavio Google Zeitgeist pregled pretraživanih pojmova koji su nas sve zajedno na globalnom nivou najviše okupirali i interesovali u godini na izmaku. Google je analizirao milijarde i milijarde pojedinačnih pretraživanja  kako bi identifikovao trendove, ovoga puta pregled je dostupan i na srpskom, ali sa podacima i infografikama za Srbiju.

Takođe moram istaći da je za razliku od prošlih godina kada su dominirale tabele i liste, sada sva statistika pretrage pretvorena u prelepe interaktivne infografike, u kojima možete izgubiti sate i sate.

Zeitgeist je razvrstao milijarde Google pretraga da bi spoznao 10 upita sa najbržim globalnim rastom i sav “pretraživački” duh 2011 koje možete videti na slici:

Prvo mesto po najbržem rastu popularnosti pretraga apsolutno drži Rebecca Black – Rebeka Blek se pročula na Internetu sa svojim pop singlom „Friday“ iz 2011. Ovaj muzički video je 13-godišnjakinju vinuo u status zvezde nakon što je njen video viralno dobio skoro 167 miliona prikaza na YouTube-u.

Globalno u IT domenu iako se očekivalo da će na vrhu biti iPhone 4s, Amazon Kindle Fire je ipak iznenadio velikim interesovanjem.

U Srbiji Pretrage sa najbržim rastom popularnosti su ipak očekivano one zabavne tematike, što samo govori da Internet u Srbiji koristi široka baza “prosečnih” korisnika:

Pretrage u 2011. u video ogledalu:

Please follow and like us:

Comments are closed.