Google Friend Connect – društvena mreža po glavi stanovnika

Categories Društvene mreže, Google, InternetPosted on

Pre izvesnog vremena prijavio sam se za test servisa u najavi pod nazivom Google Friend Connect, iza čega je po najavi stajao servis za instant kreiranje društvenih mreža. Servis je proradio pre nekih nedelju ili dve, a danas stiže "whitelisted" pozivnica za aktiviranje Friend Connect naloga.

U praksi, servis omogućava da bez ikakvog tehničkog znanja i programiranje kreirate sopostvene društvene mreže za razne potrebe koje možete integrisati na bilo koji web sajt. Nakon kreiranja naloga i dodavanja matičnog sajta no kojem želite da postavite društveno mrežu, sledi dodavanje social gadžeta odnosno funkcionalnosti buduće prilagođene društvene mreže.

Za sada na raspoalganju je tek nekoliko gadžeta, počevši od onih za prijavu i registraciju novih korsinika, a treba očekivati dalji razvoj i obogaćivanje baze funkcija.

Ono što je zanimljivo kod ovog rešenja je povezivanje sajtova koji su u sistemu Google Friend Connect, a preko samo članova "sajtovskih" društvenih mreža, jer se kod profila svakog člana vidi kojim još drugim mrežama pripada. Primer možete videti na sajtu Personal magazina www.personalmag.rs (index strana, leva kolumna), pa probajte kako deluje.

Please follow and like us: