Google Custom Search Engine

Categories InternetPosted on

[imgo]http://www.google.com/coop/images/google_coop_sm.gif[/imgo]Jutros od [url=http://www.google.com]Google[/url]-a, a šta bi drugo bilo nego [b]novi servis[/b]. Proizvod [url=http://www.google.com/coop/cse]Google Custom Search Engine[/url] nudi, što bi moderno rekli, [i]kastomizaciju [/i][b](prilagođavanje) Google pretrage pojedinačnim potrebama vlasnicima Web sajtova i blogova[/b].

[b]Kako do servisa? [/b]Treba otići na stranicu http://www.google.com/coop/cse/ i selektovati stranice i Web lokacije koje po želji trebaju da uđu u lokalizovani [i]search index[/i]. U prvom koraku, dodeljuju se naziv opis, ključne reči koje opisuju [i]custom [/i]pretraživač i naravno Web adrese koje će ući u index. Drugi korak se svodi na provu pretraživača, i to je to, klikom na [b]Finish [/b]stvar je gotova.

Ono što je dobro je da pored toga što samu pretragu možete implementirati na sopstvene stranice rezultate pretrage možete vezati i za vaš [url=https://www.google.com/adsense/]AdSense [/url]nalog, pa tako pored toga što korisnicima sajta [b]obezbeđujete kvalitetnu pretragu[/b] možete nešto i [b]zaraditi[/b].

Probu pretraživanja možete izvšiti ovde:
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *