Google Currents kao mobilna plaforma za praćenje medija

Categories Google, InternetPosted on

Google je prošle nedelje predstavio novu aplikaciju za čitanje časopisa za smartphone i tablet računare, koja radi i na Android ali i Apple platformi. Za kreiranje Google Currents, Google je sarađivao sa više od 150 izdavača u Sjedinjenim Američkim Državama, a aplikacija je takođe uvrštena i u Google plus.

Google Currents izgledom i funkcijom podseća na a Flipboard  a omogućava da na mobilnim uređajima pratite blogove, news sajtove i druge online publikacije u novom magazinskom formatu. Apliakcija je dostupna i za Android i za iOS platformu.

Google Currents možete preuzeti sa Android Market-a ili iTunes Store, a kako aplikacija nije dostupna za Srbiju možete je preuzeti odavde. 

Objavite svoje sadržaje na  Google Currents servisu

Dobra stvar za sve vlasnike blogova i web publikacija je da svoje sadržaje mogu da prilagode za prikaz na Google Currents servisu jednostavnim podešavanjima.

Preko linka Publish to Google Currents dolazite do dela za uređivanje vašeg medija za ovu platformu. Možete dodati sopstveni RSS kao osnovu, FLickr fotografije, Youtube kanal i mnogo drugih sekcija. Kada to uradite vaša aplikacija će biti dostupna i drugin korisnicima Google Currents servisa, kao što je to sada blog Svakodnavnica na ovoj adresi:

http://www.google.com/producer/editions/CAow78w2/svakodnevnica_blog

Please follow and like us: