Google Chrome 6 – stvarno najbrži

Categories Google, SoftwarePosted on

Tačno pre dve godine na ovom mestu sam pisao  o Google Chrome-u novom web browseru, najavljenom kao najbržem browseru što se u praksi i dokazalo. Iako sam aktivno uglavnom koristio Firefox, u poslednje vreme glavni browser mi je upravo Google Chrome – prema nekim mojim internim opservacijam najbrži web browser.

Za samo dve godine, Google je uspeo da sa Chrome-om uzme veliki deo tržišnog kolača, a njegovi developeri uspevaju da naprave najbrži razvojni ciklus (iz verzije u verziju). Tako upravo danas imamo objavljenu stabilnu verziju 6.0 (ko nije proverio update neka to učini i nadgradi Chrome), dok je ona razvoja (nestabilna) verzija stigla do broja 7.

Tu nam je “šestica”, a već se najavljuje Chrome 7 sa nekoliko sjajnih unapređenja, pre svega hardverskom akceleracijom i glasovnom translacijom sadržaja na stranicama.

Upravo danas Chrome slavi drugi rođendan sa predstavljanjem stabilne verzije Chrome 6. Nova verziaj je uvek bar malo brža od one prethodne, ali kako u Google-u izjavljuju Chrome 6 je čak 3 puta brži od prve verzije Chrome-a, čime se ukazuje na direktnu prednost novog softvera.

Prvi utisci idu u prilog tvrdnjama iz Googlea – Chrome je stvarno najbrži u renderovanju web stranica – probajte.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *