Golf i ragbi osvajaju Boku

Categories Relax, TravelogPosted on


Na obroncima tivatske strane poluostrva Luštica već se vide obrisi budućih golf terena

Ono što nikada nije imalo korene u Crnoj Gori to su tipični ostrvski ragbi i mondenski golf, ali sa izgradnjom Porto Montenegra kao lukszne marine koja na 185 mesta prima na najveće i najluksuznije jahte, sve se promenilo.

Na zahtev brojnih high-class gostiju kojima nedostaje golf kao zabava bogatih, egipatsko-švajcarska korporacija „Orascom Development“ koja je dugoročno zakupila poluostrvo Luštica krenula je sa izgradnjom prvog golf terena u Crnoj Gori. I to ne bilo kakvog.

Naime, renomirana kompanije „Gary Player Design“, globalni lider u dizajniranju golf terena, dizajner je i prvog golf-igrališta sa 18 rupa u Crnoj Gori čija je izgradnja već počela na tivatskom delu poluostrva Luštica u sklopu projekta izgradnje luksuznog turističkog resorta „Luštica Bay“.


Ragbi tim Arsenal Tivat (Foto:zeragbi.blogspot.com)

Kako je golf novosti tako i ragbi. Akteri prvog zvaničnog ragbi meča u Crnoj Gori odigranog pre nekih godinu dana bili su gosti iz Sarajeva „Sarajevo Dragons“ i novoformirani tivatski Ragbi klub „Arsenal“.

Nakon odigravanja prve fudbalske noćne utakmice pod svetlima u ovom delu Evrope, na terenu jednog od najstarijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori, tivatskog Arsenala opet su se ispisivale stranice istorije. Iako su od ukupno 17 igrača većina lokalni momci, okosnicu ekipe čine podanici britanske krune iz Engleske, Australije i Novog Zelanda zaposleni u „Porto Montengru“.

Please follow and like us: