Gerila-marketing u službi Idola

Categories Marketing, MedijiPosted on

Iako ne pratim tv emisiju Idol na BKTV, dotična mi je poznata, kao i njen koncept. Mnogobrojni prijavljeni kandidati prolaze kroz višestruke audicije i selekcije, da bi se na kraju došlo do nacionalnog pobednika (Idola), koji zatim nastavlja takmičenje na svestkom nivou. Iako se do finalista dolazi preko ocena žirija, krajnju ocenu daju gledaoci putem raznovrsnih vidova glasanja (tel., SMS…).

E sad, kako animirati ogromni auditorijum da glasa baš za tebe i tvoju pojavu (misli se na kandidata). Jedan od finalista iz Novog Sada, Dušan Zrnić, pozvao je u pomoć i gerila-marketing tehnike. Naime, napravio je prigodni poster za pozivom da glasaju za njega: "Glasajte za vašeg sugrađanina, putem SMS-a i telefona", umnožio ga, i distribuirao (polepio po oglasnim tablama) ga po Novom Sadu.

Na slici dole možete videti kako izgleda poster na oglasnoj tabli, na jednoj stanici gradskog prevoza. Šta reći, izgleda da mu je jako stalo do toga da postane "Idol miliona". Ipak, nije za potcenjivanje njegovo htenje i energičnost.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *