Genius DVR-HD550 auto kamera

Categories Mobile, TechnoPosted on

genius-dvr-hd550

Genius je nedavno predstavio digitalnu HD videokameru za vozila DVR-HD550. Ova HD kamera se montira na vetrobransko staklo ili na kokpit tablu putem snažnog plastičnog vakumskog držača, i pokriva vemao široki ugao od 105°, i u visokoj HD rezoluciji 720p snima sve što se događa ispred vozila.

Uređaj je malih dimenzija i ne smeta vozaču ili putnicima tokom vožnje, jer se može bilo gde postaviti na vetrobran, u bilo kom uglu zahvaljujući širokom uglu snimanja. Snimanje se vrši na klasične SD kartice, a u paketu dolazi jedna od 4Gb. Kada izvadite karticu, snimljeni materijla je na neki način zaštićen i može se pregledati samo pomoći priloženog Genious softvera

Visokoosetljivi videosenzor nudi rezoluciju od 1.280×720 tačaka i mogućnost snimanja u uslovima sa malo svetla, kao što je vožnja kroz tunele. Senzor je vrlo brz i trenutno se prilagođava promenama osvetljenja koje nastaju u vožnji. Snimanje u HD rezoluciji i je veoma zahtevno u smeštajnom pogledu, pa tako video iz primera koji sam zabeležio na novosadskim ulicama dug oko 6 minuta zauzeo je na kartici preko 800 megabajta. Ovo samo govori da je priložena kartica od 4Gb dovoljna za snimanje oko pola sata materijala, tako da bi duži put i snimanje trebalo obezbediti karticu od 32 GB koliko podržava kamerica:

prebacite rezoluciju na Youtubeu na 720p

Kao što možete videti, ugao snimanja je veoma širok, dobro se adaptira na različite svetlosne prilike, odlično kompenzuje podrhtavanja, a kvalitet je sasvim zadovoljavajući s obzirom da celi paket košta oko 7 hiljada dinara. Naravno kamera snima i zvuk.

dvr

Kamera funkcioniše tako da, u slučaju da se kartica u potpunosti popuni video materijalom, briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika. Određene isečke moguće je zaštiti koristeći kontrole na samoj kameri i time sprečiti da budu obrisani – recimo u slučaju kada poslodavac nadgleda na ovaj način vožnju vozača.

DVR-HD550 idealno je rešenje za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri nadzoru kretanja vozila, a može se koristiti i za potrebe sigurnosti ili dokazivanja u slučajevima saobraćajki.

Please follow and like us:

Comments are closed.