Fujitsu Amilo Pi3560 – multimedijalni “kućni” notebook

Categories HardwarePosted on

Od kada se Fujitsu Siemens Computers-a potpuno integrisao u Fujitsu Group moramo primetiti da je došlo do poboljšanja kvaliteta njihovih proizvoda. Ovo se posebno odnosi na Fujitsu Siemens notebook proizvode koji su patili od brojnih grešaka. Kako je Fujitsu preuzeo ovu hardver diviziju stvari su se umnogome promenile na bolje.

Jedan od proizvoda koji na pravi način predstavlja novi Fujitsu notebook brend je i model Fujitsu Amilo Pi3560 koji mi je stigao na test prošle nedelje. Sjajan i veoma moćan računar koji projektovano pretenduje da u potpunosti zameni klasični desktop računar.

Fujitsu AMILO Pi 3560 stigao je sa 4 GB RAM memorije i zaista sjajnim BrilliantView LCD ekranom (sa pozadinskim LED osvetljenjem) u 16:9 widescreen formatu, kao stvorenom za mobilno gledanje DVD filmova u HD ugođaju. Ovaj ekran sam po sebi ne bi mogao mnogo da pruži da nije uparen sa vrhunskom mobilnom grafikom u vidu Nvidia GeForce GT 240M kartice sa, za laptop računare, neverovatnih 1 GB video RAM memorije. Ni osnovni procesor ne zaostaje za grafikom – radi se Intel Core 2 Duo T6600 procesoru koji radi 2,2 GHz i predstavlja najperformansniji mobilni procesor trenutno dostupan na tržištu.

Ni “ostatak” računara ne zaostaje za osnovicom. U ovom modelu ugrađen je hard disk sa 320 GB prostora (mogućan je i izbor diska od 500GB), a za multimediju tu je Super Multi DVD rezač koji se opciono može zameniti sa Blu-ray drajvom, dok sve to lepo uparuje Windows Vista Home Premium.

Konektivnost je potpuna, tu su 802.11 b/g/draft-N WiFi adapter, Bluetooth v2.1, USB 2.0 portovi, HDMI, VGA, gigabitni LAN, neuobičajena eSATA utičnica i 5-u-1 čitač memorijskih kartica. Za multimedijom i konektivnošću ne zaostaju ni komunikacije, pa je na njega integrisana 1,3 megapikslena web kamera sa digitalnim prostornim mikrofonom tako da Pi 3560 slobono možete koristii i za organizovanje video konferencija, ali će jednako deobro poslužiti i za “običnu” Skype komunikaciju.

Sve u svemu sjajan multimedijalni prenosni računar, sjajne povezivosti i komunikacionih mogućnosti tako daoni koji nameravaju da nabave kućni računar slobodno mogu da zaborave desktop konfiguracije i nabave Fujitsu AMILO Pi 3560.

Opet, ukoliko im nije dovoljan ekran od 15,6 inča, na raspolaganju je i “stariji brat” ovog notebooka, a to je AMILO Pi 3560 sa gigantskom dijagonalom ekrana od 18,4 inča.

Cena ovog modela kreće se od 49.900 dinara, pa naviše sve u zavisnosti od memorije, dijagonale ekrana i ugrađene optičke jedinice. U nastavku evo i video recenzije kolegai live e-TVja:

Please follow and like us:

5 comments

  1. Stiže u prodavnice Comtradea, Pakoma… po ceni od 49900 do 59900,u zavisnosti koje je veličine disk, koliko je memorije, i da li ima Blu-Ray ili ne.

Comments are closed.