Finale – CEV Evropski turnir u odbojci na pesku

Categories Fotografija, SportPosted on

Današnje popodne na Štrandu obeležila je sjajna sportska predstava koju su priredili najbolji evripski odbojkaši na pesku. Iz godine u godinu Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije sve su bolju u organizaciji. Sve je štimalo, i ogranizacija i publika, ali i takmičari. Rezultat je današnje finale sa borbama za treće mesto i samo finale dva najbolja para odbojkaša.

Titulu šampiona Masters Srbija 2011 i najboljeg među asovima odbojke na pesku, zasluženo je poneo tandem Iver Andreas Horrem/Oivind Hordvik iz Norveške koji su osvojili zlatni pehar, medalje kao i novčanu nagradu od 10.000 evra.

Oni su u finalu, maestralnom igrom u neizvesnom meču do samog kraja, pobedili drugoplasirani dvojac Selçuk Sekerci i Volkan Gögtepe iz Turske, rezultatom 2:1 (21-17, 14-21, 16-14), kojima je pripala nagrada od 7.500. U prvom setu dominirali su Norvežani zahvaljujući fizičkoj spremi i visni igrača, dok se u drugom setu sve preokrenulo. Turci su poveli od samog početka napravivši veliku i nedostižnu razliku. Tajbrek je do samog kraja bio neizvestan i oba tima su se smenjivala u vođstvu. Na kraju, ipak zasluženu i uz veliku podršku sa tribina, trijumfovao je norveški par Iver Andreas Horrem/Oivind Hordvik.

Bronzu i novčanu nagradu od 5.250 evra odneo je tim iz Belgije, Ward Coucke i Tom van Walle pobedom nad austrijskim timom u sastavu Alexander Huber i Robin Seidl rezultatom 2:0 (21-17, 21-14).

U svakom slučaju sjajna predstava, pa ukoliko niste bili u prilici da prisustvujete mečeviam pogledajte foto izveštaj koji sam zabaležio na današnjim utakmicama.

Please follow and like us: