Fidel Kastro protiv “Call of Duty: Black Ops”

Categories MedijiPosted on

Zvanična Kuba je osudila novu verziju  video igre Call of Duty koja u podnaslovu nosi naziv “Black Ops” u kojoj je jedna od zadatih misija igračima da pronađu i ubiju mladog vođu kubanske revolucije Fidela Kastra (virtuelno iako to nisu mogli čitavih 638 u stvarnosti), u okviru istorijske misije “rešavanja” hladnoratovsle tzv.  kubanske krize. U kubanskom saopštenju čak se kaže:

“What the United States government did not manage to do in 50 years, now it attempts to accomplish by virtual means.”

Bez obzira na sve, mladima kome je namenjena igra – putem igre čini se delimično “ispiranje mozga” i preokretanje istorije. Uopšte nije naivno, kada je recimo prethodna verziaj iste igre zahvaljujući masovnoj potražnji zaradila čak 720 miliona doalra. Pored svega, kao i ostale pucačke igre, ista je osuđena i zbog veličanja nasilja i krvoprolića.

Please follow and like us:

1 comment

  1. imam 5 verzija igirice instal sam je 10 puta sa novim drajevrima tona grafike neznam sta jos nisam radio ali u igri nema tona tj ima na delovima koji su trajleri i dodaci ali u playu nema nikako tona sta sve nisam probao i nema i nema , pomagajte ljudi imam komp star 37 dana sa hdd graff sa hdd audio i nece nikako a igra je grom bolje nije bilo ni kada samo sta vredi kad nemoze da se igra na gluvo ,,pozz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *