FeedDemon – NAHRANITE SVOJ APETIT ZA RSS-om

Categories SoftwarePosted on

Pre desetak godina RSS čitači bili su veoma u trendu i i mali su veliki broj korisnika. Sada je sve drugačuje, gotovo niko ih ne koristi, jer “glad za informacijama” najčešće većina utoli na Facebooku ili Instagramu, po neko i na Twitteru.

Podsećanja radi, pomenuću i dalje sjajnu aplikaciju FeedDemon koja je stigla u razvoju do verzije 4.5 ali se tokom 2013. godine stalo s razvojem (iz već pomenutih razloga). Ali zašto je koristiti –  Zato što je FeedDemon 4.5 raznolik, bogat funkcijama i lepo organizovan i nema neku konkurenciju a omogućava praćenje velikog broja izvora informacija, koji čak ne moraju da imaju naznačen RSS feed.

Ova najnovija verzija FeedDemona prikazuje vaše fidove (ovde se zovu kanali) u obliku „prikaza stabla“ kao u Exploreru, sa jednim nivoom, za razliku od njegovog prethodnika gde smo imali padajuće menije. Vodi računa o fidovima koje ste pročitali i komunicira sa većinom njih, pa vam tako pomaže i određuje prioritete.

FeedDemon u sebi kombinuje neverovatnu jednostavnost sa fleksibilnošću, pa vam omogućava da organizujete, sortirate i delite fidove, pretplaćujete se na nove i praktično sve radite sa samo jednog interfejsa. Moguć je izvoz i uvoz cele liste XML izvora u OPML formatu.

Ako ne možete da živite bez RSS-a i ne želite fidove da primate preko dodatnog modula za Outlook ili pretraživač, FeedDemon 4.5 je prava stvar za vas.

A ako vam je interesantan online reader, probajte Netvibes., a još jedna jako dobra alternativa je RSSOwl feed čitač . Ovaj softevr je čak dostupan za sve tri vodeće platforme i može se bespaltn opreuzeti.

Please follow and like us:

4 comments

  1. Mislim da jako dugo niko nije napisao tekst na ovu temu, bas me je i zanimalo misljenje da li neko i dalje RSS koristi bas za svoju namenu.

Comments are closed.