F1 / Bahrein

Categories AutomobiliPosted on

Nakon zimskog “posta”, krenuo je i “najbrži cirkus na svetu” i to vrlo zanimljivom i uzbudljivom trkom u Sakhiru (kraljevina Bahrein), punom preokreta i spektakularnih obilaženja. Alonso je opravdao prošlogodišnju titulu i to, može se reći, zahvaljujući 1 sekundi koju mu je tim mehaničara uštedeo u boksu. Nakon dolivanja goriva i zamene guma izašao je iz boksa u momentu kada se prvoj desnoj krivini približavao Šumaher, te uz veliku borbu uspeo da preuzme vodeću poziciju koju je održao do kraja.

Trku i start sezone neslavno je obeležio i neuspeh BMW Sauber tima. Bolid Žaka Vilneva, odnosno motor se zapalio u 20.-om krugu, dok je Nik Hajfeld trku završio na 12. mestu, bez bodova. Još jedna zanimljivost vezana za Još jedna zanimljivost: “Intel technology and BMW Sauber F1 Team: Driven to perform

Takođe, treba pomenuti i izvandednu vožnju Raikonena, koji je nakon subotnje havarije na treningu, startovao sa poslednje pozicije da bi trku okončao na fantastičnoj 3. poziciji.

I podatak za žaljenje – nijedna domaća TV stanica nije obezbedila prenos F1, tako su gledaoci u Srbiji “osuđeni” na satelitsku ponudu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *