E-knjiga “Infographics Through Samples”

Categories Infografika, TechnoPosted on

infograficiZa sve koji se bave kreiranjem infografika, ali i za one koji žele da saznaju više ili nameravaju da se bave ovim grafičkim segmentom preporučujem e-knjigu Marije Matešić (@MarijaMatesic)”Infographics Through Samples“. Zapravo radi se o velikoj studiji slučaja koja analizira i daje uvid u preko 2.000 infografika u digitalnoj knjizi.

Ogroman broj informacija otežava pristup i usvajanje, pa i prosto primećivanje pojedinačnih informacija, a dodatnu poteškoću predstavlja razvoj online društvenih medija koje su dodato doprinele informatičkom šumu “poplavom podataka”. Infografike i vizuelizacija podataka  su se takođe omasovili, s jedne strane zbog potrebe sublimacije mora informacija, a sa druge za kompanije  infografici su postali masovno oružje u privlačenju pažnje klijenata.

E-knjiga “Infographics Through Samples” je digitalna knjiga na engleskom jeziku koja donosi pregled trendova, stilova, tipova dizajna i sadržaja savremenih infografika, te mogućih primena infografika kao trenutno popularnog načina vizuelnog komuniciranja.

E-knjiga je nastala je na osnovu analize više od 2.000 infografika koje su zaslužile najviše lajkova i tweetova na popularnim stranim direktorijima, blogovima i online časopisima Mashable, The Next Web, Fast Company, Visually, Good, Cool Infographics i Venture Beat.

Ukoliko je dobro proučite, e-knjiga daje smernice za kreiranje najviralnijih infografika, a sve korz primere onih najuspešnijih na društvenim mrežama.

Detalj iz e-knjige:

knjiga

Please follow and like us: