“Džandrljiv muž ili koja je dobra žena”

Categories Kultura, RelaxPosted on

Po nekima najslabiji Sterijin komad “Džandrljiv muž ili koja je dobra žena“, u produkciji studija Hammer, vrlo uspešno i nadahnuto je adaptirao i izrežirao novosadski glumac Radoje Čupić (1958.), široj populaciji poznat po TV reklamama Hammer agencije.

U četvrtak sam prisustvovao tek 8. izvođenju (premijera: 04.03.2005. ) ove lepršave i na momente vrlo komične predstave. Vrlo iskusni glumac i već izverzirani reditelj sa dosta iskustva uspeo je da prosečnom tekstu, na temu večite muško-ženske relacije, udahne život i iskreira “laki komad” koji ide od vrlo ozbiljnih pitanja do poznate komike Sterijinih komada.

muz

Iz publike su se često čule salve smeha koje su izazvane bravurama novosadskih glumaca mlađe generacije, pogotovo ubedljivog Milovana Filipovića u ulozi Maksimovog kuma Mitra, te Milorada Kapora u roli pisara Svetozara.

Treba istaći i iskusnog Miroslava Fabrija koji je vrlo slikovito i na svojstven način dočarao lik Jevrema, Maksimovog brata. Naravno, ne treba trošiti reči na glavne aktere Sofiju i Maksima, koje odlično igraju sam Radoje Čupić i Jovana Stipić.

Predstava je za svaku preporuku, a oni koji se odluče da je pogledaju, mogu očekivati sat i po razdragane igre i smeha.

Please follow and like us: