Do zaposlenih putem bloga

Categories Blogosfera, InternetPosted on
blog

blog

Čitajući ove naše brojne oglasnike možete naleteti na sve i svašta, od oglasa kupaca igrački iz Kinder jaja (?!), do oglasa u kojuma se nude “zaprežna kola za bašte i vrtove” ili vezeni svadbeni peškiri. Jedan od oglasa koji se ove nedelje izdvojio je oglas u kome je za kontakt i više informacija ostavljena samo web adresa i to poddomen na najvećem blog servisu Blogger-u.

U oglasu se potencijalnim zaintereosovanim licima nudi posao saradnika-komercijaliste na punjenju baze podataka (?). Kada odete na ponuđenu blog-adresu http://hitcene.blogspot.com/ čeka vas detaljna informacija o tome kako da postanete saradnik i ko zapravo stoji iza oglasa. Ispostavilo se da iza oglasa sa blogolikom promocijom stoji novi komercijalni sajt www.hitcene.co.yu.

Ideja i sama izvedba nije nova, sajt je u stvari posredničko mesto između prodavaca i kupaca, a potencijalnim saradnicima nudi angažovanje na akviziciji ponuđača/prodavaca uz odgovarajući procenat od plasmana usluge web sajta. Ono što je novo je kombinacija štampe/bloga u svrhu promocije, kao najjeftinijeg načina da se dođe do akvizitera, jer je i oglas kao i pokretanje bloga potpuno besplatno.

Sve u svemu, zanimljiv koncept sa očigledno mnogo prepreka do uspeha, a svakako jedna od prepreka koja se uočava u samom pozivu/oglasu je restrikcija koja se odnosi na kandidate:

Citat:

Iz razloga što će se predstavljanje poslovne ponude zainteresovanim komitentima obavljati na laptopu uslov je , osnove poznavanja paketa Microsoft office-a i svoj lični latptop.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *