Do love preko Weba

Categories IT, Novi SadPosted on

Ruski državljanin je u Novi Sad slao kodove klijenata banaka, a onda su naša dva čoveka učinila sve ostalo da bi došli do ukupno dva miliona dinara.

Internet pljačka koju su naši istražni organi otkrili u Novom Sadu, a olakšala račune američkih građana u trouglu Ruska Federacija – Srbija i Crna Gora – Florida, o čemu smo ovih dana pisali, izazvala je veliko interesovanje u javnosti i, naročito, neupućene dovela u dilemu koliko su im računi bezbedni i može li se to desiti i našim građanima.

Podsetimo, novosadska policija je podnela krivične prijave protiv Novosađana D. N. (22) i Z. T. (24) zbog osnovane sumnje da su falsifikovali i zloupotrebili platne katice. Ruski državljanin, čije je korisničko ime na Internetu Lucifer, u više navrata im je elektronski slao podatke o brojevima računa i pin kodove za 154 klijenta Vustar credit Union bank sa Floride.

Ove podatke o bankovnim računima, odnosno o platnim karticama D. N. je saopštavao svom poznaniku Z. T. koji je kao radnik preduzeća Cardware u Novom Sadu imao pristup aparatu za unos podataka na blanko magnetne kartice i kompjuterskom programu za upravljanje ovim aparatom. Tako je tandem iz Novog Sada falsifikovanim karticama zaradio više od dva miliona dinara!

Iz današnje Politike.

Please follow and like us: