Conan the Barbarian

Categories KulturaPosted on

Odrasli na strip legendi Roberta E. Howarda o moćnom, ogromnom usamljeniku sa mačem koji se kreće kroz izmišljena kraljevstva, tamo neke 1983. godine kada je počelo zlatno doba bioskopa, svi su podugo čekali da “Conan the Barbarian“. Čekali smo podugo jer su holivudski hitovi u naše bioskope stizali sa najmanje 6 meseci zakašnjenja.

Conan Varvarin iz 1982.

Još se sećam, interesovanje za Conana u tumačenju austrijskog bodi bildera Švarcenegera je bilo toliko veliko da iako sam čekao i čekao ispred Arene, i naravno nisam stigao da prvog premijernog dana stignem do karte.

Tek sledećeg dana sam ponovo stao u red za karte koji je bio dugačak možda i 80 metara, sve do ulaza u Bazar! I svi su bili oduševljeni tadašnjom ekranizacijom Konana Varvarina iako je bilo odstupanja od strip epopeje.

Evo, posle skoro 30 godina završava se rimejk Conana, ali sudeći po trejleru, fotkama sa snimanja ne očekujem da može da dostigne uspeh originala. Kako prenosi live-e.tv nova verzija je prešla trnovit put do velikog platna, s obzirom da je prvo čamila 7 godina u fioci Warner Brosa (gde se navodno radilo na razvoju) da bi 2007. prava bila preneta na New Image/Millenium Films.

Jason Momoa kao novi Conan

Takođe, prvobitno je film trebalo da režira Brett Ratner, ali je 2009. taj posao dodeljen Marcusu Nispel-u, poznatom režiseru video spotova (Faith no More – A Small Victory, George Michael – Killer/Papa Was a Rollin Stone itd.) koji je u režiju igranih filmova “uplovio” 2007. sa Pathfinder-om.

E sad ono što me muči, je nova glumačka podela. Glavna rola poverena je Jasonu Momou (serija Stargate Atlantis) koji nije i bleda senka robusnog Švarcija kojme iako je nemušt ova uloga sjajno stajala, bar prema viziji ljubitelja stripa. Jedina “prednost” novog ostvarenja može biti 3D, ali sačekajmo avgust kada je planirana premijera.

Do tada evo prvog trejlera:

Please follow and like us: