BT Music – Bluetooth Audio Transmiter za TV za slušanje TV programa bežičnim slušalicama

Categories TechnoPosted on
BT music

BT music

Ukoliko posedujete TV sa Bluetooth funkcijom onda nema problema jer vrlo lako možete povezati spoljne bežične slušalice za slušanje muzike ili TV program. Ipak, takvih uređaja je relatvino malo, pa verovatno nemate integrisan Bluetooth, ali i za to postoji rešenje – Bluetooth Audio Transmiter.

Zahvaljujući kineskoj mass-proizvodnji na tržištu je ogroman broj ovih malih uređaja veoma povoljne cene. Za potrebe bežičnog prenosa zvuka sa TV-a za probu sam nabavio jedan takav Bluetooth Audio Transmiter-Receiver brenda BT Music.

Ideja je bila pre svega na za TV gledanje i slanje signala na BT slušalice, ali je bilo malo skepse s obzirom da je Latency negde na graničnom nivou. Po tome se inače i razdvajaju kvalitetniji i manje kvalitetni primopredajnici, po nivou kašnjenja. Da se razumemo kod slušanja muzike to nije problem, recimo kada sa muzičkog uređaja prenosite zvuk na slušalice, ali problem može biti kada zvuk prebacujete sa TV-a na slušalice gde usled prevelikog kašnjenja modli do desinhronizacije audio signala i videa.

Bluetooth receiver

Ako tražite transmiter baš za ovu namenu tražite one sa aptX™ Low Latency osobinom. Ipak, ovi uređaji su nešto skuplji, dok je ovaj BT Music tek par dolara na Aliexpressu, Amazonu za $16 do 1000 dinara na Kupujem-prodajem.

BT Music primoredjanik se spaja na TV 3,5mm kablom koji dolazi u paketu i spaja se na audio TV izlaz, dok se na uređaju spaja na TX port (funkcija predaje signal, a ima i funkciju za prijem signala). Uključuje se jednim tasterom i vrlo brzo se spaja sa Bluetooth slušalicama. Utisak je mnogo bolji od očekivanog, konkrento ne podrzava aptX™ Low Latency tako da ima kasnjenje oko 170ms, ali je to u praksi podnošljivo i kašnjenje se ne primećuje.

Tako da ako imate dilemu, slobodno nabavite ovaj jeftini dodatak kako bi uživali u bežičnom gledanju TV programa.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Da, ja sam imao problem sa kašnjenjem zvuka, nisam znao da postoje varijatne da se to kašnjenje smanji. Moraću da probam onda neki drugi uređaj.

Comments are closed.