Blueberry GPS 2go434B GPS navigator

Categories HardwarePosted on

Iz Positive-a stiže nam sjajan GPS navigator, sa mnoštvom funkcija, te možd  trenutno najkonurentnijom cenom na tržištu. Reč je uređaju Blueberry 2GO434B, dijagonale velikih 4,3 inča koji se može nabaviti za samo 7.999 dinara. U pakovanju pored samo uređaja, dolazi auto-punjač, vakumski vetrobranski podesivi držač i dodatni USB kabl za komunikaciju sa PC-jem.

Sam uređaj je izrađen od crne kvalitetne plastike za srebrnastim metaliziranim okvirom oko 4,3 inčnog LCD ekrana (480x272pxosetljivog na dodir, te je izuzetno robusan i deluje veoma čvrsto. Na gornjoj ivici je Power dugmić, dok se na levoj ivici nalaze: 3,5mm audio izlaz za slušalice, ležište za MicroSD kartice, AV-IN ulaz za spajanje na kamere, te USB ulaz.

U navigatoru je veoma brzi MT3351 procesor koji radi na  500MHz, kompatibilan je sa Bluetooth standardom i poseduje FM Transmitter. 2go434B je klasičan WinCE sistem, tako da na njemu radi bilo koji Windows mobile navigacioni softver, tako da na vama ostaje da odaberete softver jer on ne dolazi sam samim uređajem.

Za potrebe testa na MicroSD karticu prekopirali smo iGO 8 softver sa drugog Blueberry uređaja, koji je možda i najbolje rešenje za Blueberry seriju. Nema potrebe za instalacijom samo se prvi put u podešavanjima odredi mesto .exe fajla. I to je sve, nakon brzog startovanja i učitavanja svih fajlova, što ne traje duže od desetak sekundi, sledi određivanje trenutne pozicije. Zahvaljujuću ugrađenom proverenom SiRF Star III GPS prijemniku čak i oblačnom vremenu za “hladno” određivanje lokacije nije potrebno više od pa desetina sekundi.

Nakon početnog podešavanja jezika interfejsa i jezika audio “pomoćnika”, ostaje vam samo da odredite ciljnu adresu, putem unosa adrese iz baze ili zadavanjem tačke pritiskom na ekransku mapu. Sam odziv uređaja je neverovatno brz i  interfejs tečno odgovara na sve komande. iGO 8 tečno i tačno navodi, te nema kašnjenja usled brzine kretanja, a inerfejs je potpuno tečan. Pomoćnik vas glasom upozorava na svako naredno skretanje i to više puta, a na ekranu (levi ugao) uvek imate dva sledeća koraka (dva naredna skretanja). Pored toga, na ekranu su vam i informacije, o vremenu i udaljenosti do dolaska na cilj, zatim digitalni kompas, te opcije za podešavanje prikaza u smislu 2D ili 3D prikaza te nivao detaljnosti prikaza okoline, i POI tačaka. Podržane su mape u klasičnom .FBL formatu i POI tačke i .POI formatu.

Osim navigacije ovaj multimedijalni uređaj služi i kao Hands-free jer podržava povezivanje telefona sa spikerfonom putem  Bluetooth veze što štedi u smislu nepotrebnosti još jednog obaveznog uređaja u kolima.

Tu je i FM Transmitter koji omogućava da uživate u muzici sa eksternih plejera u automobilu (podržani formati MP3/WMA/Wav). Dovoljno je prikačiti spoljni izvor kao što je reicmo telefon ili MP3 plejer, te trenasmitovati muziku na vaš obični automobilski FM prijemnik. I to nije sve, uređaj može da reprodukuje i video zapise i fotografije.

Ugrađena baterija kapaciteta 1600 mAh obezbeđuje 2 i po sata autonomije i rada uređaja, a uz priloženi punjač vreme rada mu je neograničeno. Kao i svaki Windows Mobile sistem 2go434B podržava sve MW aplikacije. Pa tako pred ugrađeih i korisnih, kalkulatora i konvertera valuta možete instalirati još dodatnih apliakcija, pa čak i igre koje čak dolaze preinstalirane na sistemu.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Zanimljiva je slika broj 2.

    “Trifkovićev trg” na latinici u gornjem delu ekrana a isti naziv na ćirilici na donjem delu ekrana :)

    No, nema veze… Mislim da je ovaj GPS odličan izbor za nepunih 80€.

Comments are closed.