Bizarno: smrt uvećava posećenost sajtovima

Categories Internet, Web marketingPosted on

Naravno konstatacija iz naslova važi za news sajtove, a u vezi emitovanje braking news vesti u vezi smrti poznatih.

Doprinos ovom fenomenu svakako daje i TV, a jučerašnjih slučaj nesrećne smrti dvoje mladih i poznatih, potvrdio je povezanost i preplitanje TV medija i Interneta. Naime, kao “poslednja vest”, emitovana je tragična vest baš u primetime-u, i baš u vreme najglednijih Dnevnika 2 (nas vim TV stanicama), što je prouzrokovalo istovremeni masovni pohod na Internet, news sajtove, celebrity lokacije i drušzvene mreže.

Na najsposećenijoj domaćoj celebrity web loakciji – svet.rs, zabeležili smo duplirannje posete na dnevnom nivou i čak učetvorostručenje posete na časovnom nivou, nakon emitovanja vesti preko masmedija.

Na slici možete videti uobičajenu posećenost tokom dana, koja se u vreme oko prajmtajma kreće oko 2.500 posetilaca na sat:

Juče naveče, desilo se učetvorostručenje na skoro 10 hiljada posetilaca na sat:

U jednom momentu, gotovo svi news i celebrity sajtovi su bili nedostupni, a koliki je zapravo impact bio govori i Google podatak od preko 300 hiljada indeksiranih stranica u poslednja 24 časa, vezanih za ovaj događaj.

Ovo je samo dokaz da ljudi više nisu vezani za samo za TV ekrane, već sada gledaju u najmanje dva ekrana sinhronizovano i konkurentno, TV i računarski koji je povezan na Interent.

Please follow and like us: