ASUS Eee Pad Transformer Prime na Androidu 4.0.3

Categories Google Android, Mobile, TechnoPosted on

ASUS Eee Pad Transformer Prime je zaista nešto posebno u svetu tablet računar, a sve zahavaljujući konceptu: tablet + dock tastatura. Tastatura je naravno puna QWERTY, apsolutno mobilna, sa dodacima koji nisu mogli da se integrišu na sam tablet, poput USB porta, HDMI porta i važnog čitača SD kartica.

U osnovi radi se o multimedijalnom tablet računaru na najnovijem Androidu 4.0.3 Ice Cream Sandwich, pre svega namenjenog mobilnoj zabavi, pa je tako opremljen SonicMaster audio tehnologijom za sjajan zvuk (i sa slušalicama i bez njih), zasnovan je na najmoćnijem mobilnom procesoru NVIDIA® Tegra® 3 Quad-core, sa čime omogućavamobilno uživanje u 1080p HD video sadržajima. Ovo je prvi Quad-core tablet sa podrškom za 3D što se posebno oseća i vidi u mobilnim 3D igrama.

Sa hardverske strane nema zamerki, izuzetno tanko kućište debljine 8,3 milimetra, sa zadnje strane brušeni aluminijum izuzetne završne obrade, a sa preda sjajni ekran prekriven Corning Gorilla Glass otpornim na udarce i ogrebotine. Celo kućište teško je nešto više od 500 grama.

Ovaj tablet se u poslovnu mašinu pretvara spajanjem na dock tastaturu, koja je takođe u brušenom-alu finišu i sa veoma potrebnim portovima. Tastatura je puna QWERTY, plitka i dobrog odziva, sa touchpadom u dnu što pored tastature i touchscreena upotpunjuje upravljivost tabletom. Tastatura je sjajna za e-mail komunikaciju i korišćenje Polaris Officea, te odlična za prebacivanje fajlova preko USB porta i prezimanje slika sa fotoaparata preko SD čitača.

Interfejs je osvežen, tečan, besprekornog odziva, a posebna prednost Transformer Primea je dugovečnost baterije. Prema proizvođačkim specifikacijama omogućava punih 18 sata rada u Power saving modusu ili čak 50 dana stand-by! Takođe, kod mene je dva dana i intenzivno se koristi, a baterija je teko na 50% kapaciteta i još nije punjena. TOliko u prvoj ruci, nešto kasnije još na ovom blogu.

Please follow and like us:

3 comments

  1. Jel vi reklamirate ovaj proizvod ili pišete review? Jer, ne vidim ni jednu jedinu zamerku da ste naveli…

  2. Voleo bih da je reklama pa da imama prihode od obajve :) ali nije, proizvod je sjajan, a za naše tržište jedino problmatična može biti cena od oko 700€, ali pošto se radi o hibridu tablet, notebook i zahvaljujući mogućnostima i cena je sasvim odgovarajuća.

Comments are closed.