Apple postaje pretnja kablovskim operaterima

Categories Internet, MedijiPosted on

Apple se navodno priprema za lansiranje online TV servisa početkom 2010 godine, koji će biti deo iTines prodavnice.Online prodavnica već nudi muziku i filmove za download, kao i TV serije. Pretplata nove usluge će biti oko 30 američkih dolara i servis bi prvo trebalo da bude lansiran samo za američke pretplatnike.

Na prvi pogled, ovo izgleda kao loša vest za kablovske operatere.Gledanje filmova i TV-a sve se više odvija na internetu što povećava prihode internet provajderima. Istovremeno, treba se upitati kakav sadržaj industrija želi da distribuira tim kanalom. Tu se susrećemo sa pitanjima autorskih prava kao i podelom profita.

S obzirom da Apple  ima snažan položaj na rezidencijalnom tržištu, mnogi vlasnici prava na sadržaje će imati interes da stvore partnerski odnos sa Apple-om.Apple može ponuditi više publike, a u obzir treba i uzeti neprestano rastući broj korisnika koji multimedijalne sadržaje konzumiraju prekao računara.

Ukratko, sve zavise kakav interesni model pronađu, sa jedne strane Apple, a sa druge strane kablovski distributeri sadržaja.

Please follow and like us:

Business Intelligence & Marketing Manager @ Neobee.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *