Apple iPhone

Categories InternetPosted on

[imgao]http://img217.imageshack.us/img217/4194/iphonezv0.jpg[/imgao]
Prema pisanju brojnih medija i insajderskih sajtova [url=http://www.apple.com/]Apple [/url]bi trebao početkom sledeće godine da finalizuje s[b]poj funkcionalnosti tradicionalnog mobilnog telefona sa, sada već legendarnim, [url=http://www.apple.com/itunes/]iPod [/url]muzičkim plejerom[/b], u novi jedinstveni [b]iPhone [/b]uređaj.

Isti izvori navode da bi proizvodnja [i]iPhone[/i]-a bila poverena tajvanskoj kompaniji [url=http://www.foxconn.com/]Foxconn[/url], inače jednom od najvećih proizvođača opreme za PC računare, a inicijalno [url=http://www.foxconn.com/]Foxconn [/url]bi trebao mesečno da [i]Apple[/i]-u isporuči između 500 i 600 hiljada jedinica, počevši od februara naredne godine. U proizvodnju budućeg [i]Apple [/i]telefona biće uključen niz kooperanata, od supsidijara [i]Foxconn[/i]-a firme [i]AlusTech [/i]koja će biti zadužena za modul kamere, do kompanija [url=http://www.intel.com/]Intel [/url]i [url=http://sharp-world.com/index.html]Sharp [/url]koje će obezbeđivati osnovni [i]chipset [/i]i memoriju. Izrada spoljašnjeg kućišta poverena je proverenoj tajvanskoj kompaniji [url=http://www.catcher.com.tw/]Catcher Technology[/url], koja je i do sada radila za [i]Apple[/i], izrađujući aluminijumska kućišta za popularni [i]iPod mini [/i]i novu generaciju [url=http://www.apple.com/itunes/]iPod shuffle[/url] plejera u obliku štipaljke.

Što se tehničkih karakteristika tiče, [i]iPhone [/i]bi trebao da ima 3-megapikselnu kameru, ekran dijagonale 2,2 inča i integrisan [url=http://www.apple.com/itunes/]iTunes [/url]plejer, a svoje prvo predstavljanje javnosti trebalo bi da ima sredinom januara u okviru [url=http://www.macworldexpo.com]Macworld konferencije[/url].

Za sada nema nikakvih naznaka o mogućoj ceni [i]iPhone[/i]-a i potencijalnom dizajnu uređaja, ali se na Webu mogu pronaći maštovita viđenja ovog telefona, dizajnera i [i]Apple [/i]obožavalaca.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *