Apoteka “u gerila-akciji”

Categories MarketingPosted on

Dovitljive persone iz novosadske apoteke “Astra” dosetili su se jefitne, ali vrlo efektne gerila marketinške kampanje. Naime, pošto se apoteka nalazi u blizini međugradske autobuske i železničke stanice, inače jednog od najfrekventnijih mesta u gradu, oni su došli na ideju da obiđu sve obližnje javne telefonske govornice (Halo govornice) i čitkim velikim slovima ispišu naziv firme i telefon.

Ideja je da ukoliko nekog prilikom telefoniranja sa javne govornice, “ne daj bože” zaboli zub ili mu se jave stomačne tegobe, što je vrlo neprijatno pred polazak na put, može da nađe “spas” u dotičnoj apoteci.

Takođe, meta ove kampanje je i populacija iz prigradskih naselja koja se vraća sa posla ili iz škole, a koja upotrebljava baš ove govornice. Za ovu kampanju bio im je potreban samo alkoholni flomaster i nekoliko minuta hoda.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Ma naravno da ovo nije primer validne guerrila-marketing kampanje, mada se ove tehnike gotovo uvek graniče sa linijom poslovno-moralnih nazora, Zakona i sl. Ali to je upravo zbog osnovnog načela ovog marketinškog koncepta – mora da bude jeftino i efektno, što odgovara malim kompanijama (primer apoteke upravo ovo ilustruje), mada se i veliki povremeno ne libe ovakvih kampanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *