AdSense menja politiku privatnosti objavljivačima reklama

Categories Google, Internet marketingPosted on

Google AdSense je jutros iznenadio sve publishere, i to uredno na srpskoj ćirilici, zahtevom da izmene politiku privatnosti na sopstvenim sajtovima kako bi mogli da uključe opciju advertajzinga zasnovanog na interesovanju posetilaca.

Zahtev za promenom politike privatnosti uslovljen je potrebom za praćenjem aktivnosti posetilaca u okviru DoubleClick DART programa, kako bi mogle da se utvrde matrice u ponašanju posetilaca, te da im se na osnovu toga isporuče adekvatne reklame.

Оглашавање засновано на интересовањима ће омогућити оглашавачима да приказују огласе на основу претходних интеракција које су корисници остваривали са огласима, рецимо на основу посета веб сајту оглашавача, као и да дођу до корисника на основу њихових интересовања (нпр. „љубитељ спорта“). Да бисмо развијали категорије интересовања, препознаваћемо типова веб страница које корисници посећују у оквиру Google мреже са медијским садржајем.  На пример, ако корисник посећује велики број страница са спортским садржајима, додаћемо га у категорију интересовања „љубитељ спорта“. Да бисте сазнали више о подешавањима налога која се односе на ову услугу, посетите AdSense центар за помоћ на адреси http://www.google.com/adsense/support/bin/topic.py?topic=20310&hl=sr.

Please follow and like us:

2 comments

  1. То што је на ћирилици је због тога што се као језик сучеља користи српски, ко користи други језик, на том језику добија и овакве поруке (нпр. ја сам добио на енглеском).

    А иначе, Горане, приметио сам у последњим текстовима доста у српском непотребних израза, нпр. Free download, Google number-om, Lewis Hamilton, publishere, advertajzinga… Ово би требало да буде мало озбиљнији блог и као такав мислим да не мора да користи изразе који дају утисак неозбиљности (обично мишљење, не мислим ништа лоше :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *