Adobe predstavio Media Player 1.0 zajedno sa Adobe TV servisom

Categories InternetPosted on


Juče je Adobe javnosti predstavio prvu verziju sopstvenog Adobe Media Player-a (skraćeno AMP) koji je u suštini offline Flash video plejer i menadžer najsličniji Veoh plejeru. AMP je zasnovan na Adobe cross browser Adobe Integrate Runtime (AIR) platformi.

Ono što ga razlikuje recimo od Joost-a ili nedavno puštenog MS Livestation-a, je u tome što video sadržaje možete i da prezmete na sopstveni disk te da ih gledate offline. Još bolja stavar je da kada se pretpplatite na neki od velikog broj ponuđenih programa, svaka nova epizoda stiže na vaš disk odmah po objavljivanju.

A sama ponuda sadržaja je impresivna i uključuje veoma raznovrstan izbor, uključujući tu sadržaje sa CBS-a, MTV Networks (uskoro treba očekivati i Comedy Central, Nickelodeon, etc.), Universal Music Group, PBS, CondéNet (WIRED, Epicurious, etc.) i Scripps Networks (Food Network, Fine Living, etc.).

Takođe, ne manje važno, svi sadržaji su dostupni i za teritoriju Srbije (nema onih dosadnih ograničenja, bar za sada) tako da možete uživati u online ili offline video sadržajima. Instalacija je jednostavna i glatka, nema nikakvih podešavanja i sve radi "iz prve", a sa obzirom da Flash podržava i video visoke rezolucije, AMP može da prikazuje sadržaje i u HD rezoluciji (1080p).

Please follow and like us: