"9/11: Šta su naučili?"

Categories InternetPosted on

[imgo]http://img217.imageshack.us/img217/7659/usnewshv2.jpg[/imgo]Sutrašnji broj tiražnog američkog nedeljnika “[url=http://www.usnews.com/usnews/home.htm]US News[/url]” u aktuelnoj temi broja postavlja upit sunarodnicima “Šta smo naučili?”, na samu petogodišnjicu tragičnog događaja koji je potpuno izmenio američku svakodnevnicu. Razapeti između permanentnog straha i neizvesnosti sa jedne strane, i reduciranih građanskih sloboda sa druge, američki građani suočeni su i sa lažima sopstvene administracije.

Nakon [b]poricanja izveštaja CIA-e[/b] o postojanju pogona za proizvodnju oružja za masovna uništenja u Iraku, što je bio neposredan povod za svrgavanje [i]Sadama Huseina[/i] i “tihu okupaciju” Iraka, prekjuče ih je dočekalo još jedno iznenađenje iz obaveštajnih službi. Novi raport d[url=http://www.usnews.com/usnews/news/articles/060908/8intell.htm]onosi opovrgavanje prvobitnih informacija o vezi [i]Sadama Huseina[/i] sa Al-Kaidom[/url]:
[quote]The highlight of the first report is the conclusion that Saddam Hussein never had a relationship with the now deceased al Qaeda terrorist Abu Musab Zarqawi or any other al Qaeda militants, despite some Bush administration suggestions to the contrary[/quote]Ove, ali i druge činjenice idu u prilog tezama “o zaveri” Bušove administracije protiv sopstvenih građana.

Ovim problemom pozabaviće se ovih dana i svim mediji, a već večeras na RTS-u ([url=http://www.rts.co.yu/kategorija_program.asp?redosled=prioritet&Category=xtv1sema]I program, 22:15h[/url]) moćićemo da vidimo [url=http://www.www.personalmag.rs/blog/?postid=250]Murom [/url]”[url=http://www.www.personalmag.rs/blog/?postid=180]Farenhajt 9/11[/url]”. Takođe večeras (20h), na [url=http://dsc.discovery.com]Discovery[/url]-ju moćićemo da pogledamo specijalnu emisiju “[url=http://dsc.discovery.com/convergence/koppel/koppel.html?dcitc=w99-502-ah-0056]The Price of Security[/url]” posvećenu petogodišnjici njujorške tragedije, posledicama i pozadini dešavanja.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *