63 milijarde dolara za online oglašavanje u ovoj godini

Categories Internet, Internet marketingPosted on

Upravo ova cifra od 63 milijarde dolara je projektovana od strane kuće Deloitte kao očekivan prihod online medija od oglašavanja za ovu godinu. Istovremeno, na TV reklamiranej globalna ekonomija utrpđiće skoro 3 puta više – 180 očekivanih nilijardi dolara. Zanimljivo, ista studija za Srbiju procenjuje neto prihod od 5,05 miliona evra za prošlu godinu od online oglašavanja.

Iako je trend rasta online oglašavanja bio negativan tokom prošle godine, taj pad je i dalje manji nego u gotovo svim drugim oglašivačkim kategorijama. Zbog toga se ove godine očekuje porast online oglašavanja od oko 2 odsto, naglašava se u  najnovijjem  istraživanje konsultantsko-revizorske kompanije Deloitte.

Ista studija ukazuje da ćemo tokom ovde godine biti svedoci povećanih napora da se spoje internet i TV, kao platforme i kao vid novih usluga, a mogao bi se povećati broj i novih generacija TV prijemnika i ostalih uređaja, poput konzola za igru, koje će omogućavati pristup webu, te recimo samostalnih medija plejera. Za sada imamo mali napredak u vezi dostupnosti web-sadržaja na televizorima, osim preko igračkih konzola i medija plejera, ali sve se više radi na web-stranicama specifično kreiranim za pristup preko TV web browsera. Istovremeno, povećava se i broj TV uređaja sa posrškom za Web i integrisanim web browserima.

Please follow and like us:

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *