5 razloga zašto odabrati Android programiranje

Categories Google AndroidPosted on

Prema podacima analitičkih kompanija,  programiranjem za Android korisnicima uređaja sa tim operativnim sistemom trenutno je na raspolaganju više od 400.000 aplikacija. Google Play nudi sada preko 450.000 aplikacija, najviše je besplatnih, oko 232.000, a samo oko 4.000 njih košta više od deset dolara.

Android je platfoma za razvoj mobilnih aplikacija čija je popularnost u stalnom porastu. Na našem ali i globalnom tržištu među smartphone klasom mobilnih uređaja dominira Android, i taj trend se nastavlja i dalje.  Sve veći broj korisnika i dostupnih aplikacija te snaga kompanije Google i mnogih proizvođača pametnih telefona  i tableta koji podržavaju Android platformu garantuju da je vreme uloženo u ovladavanje tehnikom izrade Android aplikacija odlična investicija.

Mnoštvo stranih ali i domaćih kompanija prihvatilo je činjenicu da moraju biti prisutni na Webu i društvenim mrežama, ali i drugim kanalima, pa sve više njih treba i svoje aplikacije za Android. Čime god se bavili, medijima, marketingom, trgovinom, medicinom, ili saobraćajem, postoje veliki izgledi da će vam trebati mobilna aplikacija koja će dodati nove funkcije korisnicima kompanijskih usluga i klijentima, pa i poslovnim partnerima.


IBM itraživanje pokazuje trend interesovanje profesinalaca za određenu razvoju platformu (uzorak: 4000 profesionalaca)

Evo najmanje 5 razloga zašto odabrati Android programiranje:

  1. Ukoliko imate osnove znanja programiranja relativno lako možete usvojiti koncepte pisanja aplikacija za Android uređaje
  2. alati, platforme, frameworks su uglavnom besplatni tako da nema potrebe da izdvajate sredstva u razvoje alate
  3. veliki trend rasta broja Android uređaja, pogotvo kod nas – pogledajte samo pnude pametnih telefona naših mobilnih operatera, velika većina su  Androidi
  4. nezasićenost tržišta korisnim (čitaj: komercijalnim aplikacijama) – ukoliko se odlučite za samostalni razvoj Android aplikacija
  5. možete pronaći ZAPOSLENJE ODMAH, i to u Srbiji – potražite na Infostudu Android, dobićete ovo veliki broj otvorenih pozicija za Android programere

Na Android platformu možete krenuti samostalno zahvaljujući mnoštvo literature i Internetu, ali i organizovano – putem kurseva što je brže i efikasnije. Domaći ogranak IT Academy-je već nudiAndroid program jednogodišnjih studijaAndrodid Development Program obuhvata 12 predmeta koji su podeljeni u dva semestra. Predavanja su krajnje zanimljiva i prilagođena predznanju polaznika. Ono što je karakteristično jeste da je polaznicima u toku svakog predavanja predmet izučavanja predstavljen ne samo teorijski već i praktično na mnoštvu zanimljivih primera koji predstavljaju najbolju praktičnu obuku za samostalan rad odmah nakon završetka školovanja.

Trenutno, koliko se da videti, zbog velikog interesovanja za Mobile Develipment nema mesta na klasičnim studijama, ali ima mesta svakako na programu učenja daljinu upotrebom Distance Learning Platforme preko Interneta.

Please follow and like us:

1 comment

  1. Za sve programere Android aplikacija iz Srbije,Hrvatske i okolnih zemalja koji bi hteli da prodaju svoje aplikacije u celom svetu i najvecem svetskom trzistu Kineskom,po prvi put postoji sajt na kome mogu to i uraditi.
    Posetite cheapappsstores.com
    Za sve informacije kontaktirajte nas mailom ili preko facebook stranice.

Comments are closed.