48. Super Bowl: udvostručena potrošnja na reklame

Categories Infografika, Marketing, ReklamePosted on

U Nujorku danas se održava 48. Super Bowl finale u američkom fudbalu (NFL liga), a ekipe Denvera i Sietla če po porvi put u istiriji ovog sport aigrati na otvorenom stadionu u zimskim uslovima. Igraće se novom stadionu Metlife (otvorenom 2010.) u New Jerseyu koji prima 82.566 geldalaca, koji je naravno odavno rasprodat.

Prošle nedelje, na aukcionim sajtovima prosečna cena ulaznice bila je oko 2.900 evra, najjeftinija karta je bila 843 evra, a najskuplja obična 1760 evra, dok su lože id 175 hiljada do čak neverovatnih pola miliona evra!

Ipak, ono što je intersantnije kao propratni događaji su reklame koje će se emitovati tokom 4-satnog događaja. Radi se o najskupljim Ad sekundama, a cena tog sekunda se stalno uvećava kao ukupni prihodi koji su se udvostručili od 2000. godina na ovamo!

WJS donosi nam odličan infografik koji prikazuje potrošnju na Super Bowl reklamiranje. Kao što možete videti, prihod od TV reklama je sa 132 miliona $ 2000. godine otišao na 292 miliona $ prošle godine! Glavni uzorčnici ovog rasta su automobilska industrija i industrija osvešavajućih napitaka

Automobilska industrija je sa nešto više od 8 miliona dolara, povećala ulaganja u  Super Bowl TV reklama 10x na 96 miliona dolara 2013!

superbowl

Please follow and like us: