11 miliona $ od Internet prevara

Categories InternetPosted on

FBI vodi istragu protiv dvojice amerikanaca (Scott Louis Guenther i Frank Richard Hendricks) koji su na različite načine, putem Interneta, prevarili prko 1600 investitora u poslednjih 17 meseci i pri tome ostvarili nelegalan prihod od 11 miliona dolara.

U svrhu kriminalnih radnji oni su osnovali firmu Pacific Achievements International i preko nje, između ostalog, nudili konsultantske i ekspertske usluge u oblasti e-poslovanja kojima su garantovali velike prihode za potencijalne investitore. U zamenu za inicilano “učlanjenje” koje je iznosilo 5.859 $, investitorima se garantovao profit od najmanje 2.017 $, pa čak do 1 milliona dolara, mesečno.

Ovo nije bilo ništa drugo do nama poznatih “piramidalnih sistema” s početka 90-tih godina, s tim što je ovde “posao” prebačen na Internet. Od potonjih ulagača isplaćivane su “dividende” onima u vrhu piramide, sve dok ovaj “posao” nije provaljen. Pa onda, ko kaže da se od Interneta ne može brzo i obilno zaraditi? ;) Ova dvojica su samo igrala na slabost ljudske pohlepe.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Hm, zbog ovog i slicnih su neki drugi MLM sistemi koji samo na prvi pogled izgledaju kao klasicni piramidalni sistemi a ipak nesto vrede, izasli na los glas

  2. Slažem sa konstatacijom, postoije uspešni MLM koje neupućeni u potpunosti poistovećuju sa prevarantskim piramidalnim sistemima.

Comments are closed.