100 hiljada Android aplikacija

Categories Google AndroidPosted on

Google je objavio da je Android Market dostigao cifru od 100 hiljada aplikacija. Što bi rekli neki komentatori, to je čitavih 999.950 više nego što će vam trebati ;) – jer za svakog od nas ima tek par desetina aplikacija koje zaista manje više svakodnevno koristimo.

Takođe, 100 hiljada je i dalje manje od 300 hiljada na Apple Store-u, ali kao i kod Androida, i tamo je masa šuma, masa bespotrebnih džidžabidža. NI ostale platforme ne zaostaju; Nokia ima 16.000 aplikacija; RIM se hvali sa 10 hiljada Blackberry aplikacija, dok zaboravljeni Palmu katalogu broji oko 5.000 aplikacija.

Sve zajedno, korisnicima je na 6 različitih platformi dostupno čak 430.000 aplikacija. Od svih njih, Android iskače, jer je za samo dve godine dostigao 100 hiljada, a dodatna prednost je što se radi o open source platformi. S druge strane je jedini konkurent iOS sa 300 hiljada aplikacija, u nekim domenima zaista kvalitetnim aplikacijama, ali sa zatvorenim sistemom. Na redu je Windows Phone 7 platforma za koju ćemo tek da vidimo koliko je “teška” i koliko potencijala nosi.

Please follow and like us: