Zlatno doba stripa

Categories Kultura, Novi SadPosted on

Nekad beše novosadska “Zlatna serija“, a sada imamo “Zlatno doba“. Naime, grupa novosadskih ljubitelja stripa okupljena oko društva “Komiko” pokrenula je namenski sajt o stripu, posvećen domaćim autorima stripa i strip ostvarenjima tokom izuzetno plodotvornog perioda između dva svetska rata i autora koji su činili tzv. Beogradski krug.

Rezultat aktivnosti društva je i kompilacija, te reprinti strip almanaha iz tridesetih godina prošlog veka, koji se sada mogu naći u domaćim knjižarama i striparnicama. Imamo odlične autore, koji doduše rade u inostranstvu, a domaća strip izdanja svedena su tek na nekoliko izdanja, opet zbog manjka interesovanja domaće publike. Nadajmo se boljim vremenima za domaći strip, a svakako je za pozdraviti svaku aktivnosti za popularizaciju stripa u Srbiji.

Please follow and like us:

3 comments

  1. Manjak interesovanja domaće publike je po meni posledica

    Dosta informacija o junacima zlatne serije ali i drugim strip junacima može se videti u stip magazinu. Ukoliko volite postetite nas.

  2. Dopuna prethodnog,
    slaba traynja je posledica relativno visoke cene. Kada sam ja bio klinac strip je kostao kao 4-5 cokoladnih bananica a sada kosta kao 15. Relativno je poskupio i to ej problem. Moyda i nisam u pravu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *