ZIG preduhitrio Google Earth

Categories Novi Sad, RelaxPosted on

Da, dobro ste pročitali, novosadski Zavod za izgradnju grada preduhitrio je Google Earth servis u pružanju detaljnije foto-snimke Novog Sada i to sa kompletnim mapiranjem ulica i kućnih brojeva. Na delu sajta pod nazivom Elektronska mapa posetiocima se omogućuje uvid vrlo detaljnog foto-plana grada sva mapiranim ulicama, kućnim brojevima i objektima.

Moja zgrada sa okruženjem

Uslov za uvid u ovu elektronsku mapu je pristup pomoću Internet Explorer-a i instaliranje AutoDesk-ove MapGuide ActiveX kontrole (download oko 3MB). Nakon instalacije i pristupa ovoj adresi dobijate korisnički interfejs vrlo sličan Google Earth-ovom, sa mogućnošću zumiranja višeslojne mape, pretraživanja naselja, ulica i brojeva.

Svaka čast ZIG-u, konačno nešto vrlo korisno i upotrebljivo za sve novosađane, ali i putnike namernike, jer vrlo lako mogu da pronađu objekte ili adrese od interesa, bez potrebe za "lutanjem" po gradu. Sistem je za sada "u fazi testiranja i dopunjavanja podacima", ali je svakako upotrebljiv.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Sve je super, još samo da ne moramo da koristimo IE i instaliramo razne zezancije i bilo bi stvarno za svaku moguću pohvalu.

    On a side note imam svaki mogući razlog da ih mrzim … <_<

  2. Sve je super, osim tretiranih oblasti ZIG(Novi Sad): GOOGLE(Earth) ali necemo bas toliko da cepidlacimo… ;-)

Comments are closed.