Zašto zaobići Firefox 2.0 RC3?

Categories InternetPosted on

[imgo]http://cache.gizmodo.com/assets/resources/2006/10/firefox20.jpg[/imgo]Pre neki dan je zainteresovanima omogućeno [url=http://www.mozilla.org/projects/bonecho/all-rc.html]skidanje 3. kandidata ([i]Release Candidate[/i] 3)[/url] za finalno izdanje druge pune verzije (2.0) sve omiljenijeg [url=http://www.mozilla.com/en-US/firefox/]Firefox browsera[/url]. Zainteresovan stabilnošću, i novim mogućnostima posegao sam za instalacijom i veoma se iznenadio nedovršenošću RC3 kandidata koji bi kako [url=http://www.dvorak.org/blog/?p=7644]neke najave govore[/url] trebao da se [b]sledećeg utorka predstavi kao finalni produkt[/b].

Nakon instalacije potencijalne [b]Firefox verzije 2.0[/b], koja je glatko i brzo protekla, prvo iznenađenje je bilo [b]nedostatak [i]Bookmarks [/i]toolbara[/b] a nakon toga i saznanje da ova funkcija uopšte nije “u funkciji”, odnosno da su sve opcije u [i]Bookmarks [/i]prozoru nedostupne, te da postojeći [b]sadržaj ovog foldera nije prikazan[/b].

Sledi drugo veliko iznenađenje (i razočarenje) u vidu [b]nefunkcionisanja tabulatora tj. funkcije [i]Tabbed Browsing[/i].[/b] Naime, ovi tabovi se sasvim regularno otvaraju, ali je njihovo [b][i]Address [/i]polje nedostupno [/b](?!) odnosno svaka uneta Web adresa biva prikazana u prvom tabulatoru, tako da i od ove funkcija nema praktične koristi.

Ovaj mali test je bio sasvim dovoljan da se vratim na pređašnje stanje (1.5.0.7), opet bez problema, ponovnom preinstalacijom.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *