Zakupi Background radi reklamiranja

Categories Internet marketingPosted on

Nešto novo na domaćem Ad web prostoru desilo se pre par dana kada su po prvi put na domaćim web loakcijama zakupljeni Backgorundi. Da, dobro ste čuli, po prvi put su iznamljeni background prostori radi postavljanja statičkih reklama uklopljenih u oko izvornog dizajna.

Naime na sajtu Lepote i Zdravlja i Blic Žene, u određenim interesnim rubrika Ad zastupnik domaćeg ogranaka Procter & Gamblea je za potrebe brenda Lenor zakupio je backgrounde i preko CSS-a postavio prigodne reklame u pozadinu sajta.

Pristup je zanimljiv i prilično efektan, s tim što tehnički delimično ograničen ekranskim rezolucijama posetilaca – na erkanima ispod 17 inča se ne vidi, a na večim rezolucijama se duplira.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Gorane,

    Moram dodati da ovo uopšte nije prvi put da se brendiranje radi na ovaj način.
    Sajt mojefotke.rs sarađuje sa sajtom mojblog.rs već nekoliko meseci upravo na ovaj način.

    A pored LiZ i Blic Žene, i na Tračara.com se može videti ista ta kampanja za Lenor, u istom izdanju, i naši korisnici imaju samo pozitivne reakcije.

    Drago mi je da smo konačno odstupili malo od klasičnog brending oglašavanja banerima, i preporučujem svima ovu vrstu brendiranja jer je još uvek u početku kod nas, i korisnicima je jako zanimljivo da vide ovakav vid reklamiranja, naravno ako je lepo uklopljen background sa osnovom sajta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *