YouTube TV

Categories Google, InternetPosted on

Nedavno završeni CES pokazao je tehnološko usmerenje proizvođača opreme za elektornsku  zabavu na objedinjavanjesvih uređaja u jedan medija centar (računar, muzički i filmski plazer, foto-arhiva, igranje igara…), kućni centar koji bi dominirao dnevnim boravkom, a njegov osnovni interfejs bio bi neka vrsta sada aktulenih ravnih ekrana (LCD, plazma TV).

U skladu sa prepoznatim trendom i YouTube prati ovu liniju, pa je nedavno predstavio servis (u stvari samo posebnu stranicu) YouTube for Television , koji adaptira prikaz video sadržaja sve brojnijim igračkim konzolama (Sony, Nintendo) i njihovim browserima. Za one koji imaju neku konzolu, adresa servisa je:

http://www.youtube.com/tv

Probao sam YouTube na Wii konzoli i veoma je nezgrapno prilagoditi i gledati YouTube klipove u ovakom formatu, ali je zato novi servis pravo osveženje. Wii browser zasnovan na Operi prikazuje YouTube for Television u full screenu, pregled i pretraga su laki, a kada odaberete neki kanal ili temu, dobra stavr je što možete da se prepustite gledanju pošto YT pušta kontinuirani video stream. Ako vam se ne svidi neki klip, samo ga “premotate”, a kako ti izgleda u praksi možete videti u sledećem klipu sa pretragom Čkaljinih skečeva:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *