Yahoo sprema redizajn

Categories Web design, Web produkcijaPosted on
Naknadni dodatak:
U brzini pisanja zaboravih ono najvažnije – link ka BETA Yahoo-u

Ne znam koliko posećujete Yahoo pretraživač, ali ja s vremena na vreme posetim i ovaj veliki portal čisto da vidim u kom pravcu se kreće žestoka borba velikih u domenu Web pretraživača. Slično Google-u i Amazonu, ni Yahoo ne preza od promena iznuđenih borbom za deo tržišnog kolača, te je stoga u pripremi potpuno redizajnirna početna/osnovna stranica portala, kao i znatno redefinisani servisi(za sada u beta fazi).

Na prvi pogled, neće više biti onih velikih (već sada su minimalizovani), teških grafičkih reklamnih banera, često i multimedijalnih, koje su naravno donosile korist Yahoo-u, ali su nepotrebno “zaklanjale” prolaz do osnovnih funkcija sajta. Sada su reklame (površinski) minimalizovane i svedene na tekstualne linkove, što je ponovo u prvi plan izbacilo funkciju pretraživanja, a sve u cilju ohrabrenja posetilaca da iskoriste ovu donekle “zanemarenu” funkciju sajta.

Kako najavljuju u kompaniji, dodatno unapređenje biće RSS agregator i pretraživač RSS feed-ova koji će biti pridodati My Yahoo servisu, što je u funkciji namere menadžmenta da isprati sve trendove široko zastupljene na mreži. Slično pretraživaču A9, predviđa se mnogo veća personalizacija svih dosadašnjih servisa. Bilo kako bilo, od ove “trke u naoružavanju” najviše koristi ćemo imati mi – korisnici njihovih usluga.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *