WordPress 2.7 je stigao!

Categories CMS, Web produkcija, WordPressPosted on

Najavljena kao podverzija koja donosi velika unapređenja, WordPress 2.7 je nakon dva RC izdanja končano tu. Možete je preuzeti odavde i osvežiti  sve vaše WP instalacije po uobičajenoj proceduri koja podrazumeva prepisivanje wp-admin i wp-includes foldera, te naravno root stvarčica, te izmenu wp-config.php fajla zbog novih opcija. Prethodno dekativirajte sve plug-in-ove, i po završetku upload-a uradite wp-admin/upgrade.php.

Najoćigledniej izmene nastale su unutar administratorske konzole koja sada sa vertikalnim glavnim menijem deluje preglednije i bolje organizovana. Od sotalih bitnijih unapređenja treba pomenuti mogućnost editovanja i dodavanja vaših komentara unutar admin panela, threaded komentare, te drag and drop funkcionalnost na pojedinim mestima.

I naravno još jedno od bitnijih stavki je automatic upgrade, što znači da sada ceo proces osvežavanja WP možete uraditi jednim klikom.

Napravio sam već jedan upgrade, na jednoj od lokacija i sve radi ok, i što je bitno svi stari plug-in-ovi  rada besprekorno i u WP 2.7 okruženju.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Imam problem sa objavljivanjem tekstova u WordPress-u. Ne mogu da obajvim tekst koji je veći od 40.000 karaktera. Da li je u novoj verziji ovo poboljpšano. Ili ovo zavisi od nečeg drugog.

    Hvala na odgovoru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *