Windows Mobile online bazar

Categories MobilePosted on

Microsoft CarKako prenosi Wall Street Journal, Microsoft bi uskoro trebao da novim online servisom namenjenim Windows Mobile korisnicima parira popularnim Apple servisima. Novi WM servis će se najverovatnije zvati My Phone, a trebao bi da služi za sinhronizaciju sadržaja sa telefona i Weba.

Prema nekim najavama trebao bi bar u početku da bude besplatan i da omogući smeštaj za 200 MB sinhro-sadržaja sa telefona, a jedini problem može predstavljati zahtev u pogledu OS-a koji mora biti najmanje 6.0, što pokriva daleko manji broj WM korisnika.

Pored ovog servisa, MS planira i postavku online prodavnice mobilnog softvera., koja bi trebal oda ima zvaničnu promociju na ovogodišnjem  Mobile World Congress-u, 16. februara u Barseloni.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj povećanje tržišnog udela  Microsofta na polju mobilnog softvera, a IDC-jeve analize pokazuju da u tome u poslednjih par godina i uspevaju. Symbian je i dalje najzasupljeniji mobilni OS sa 24% tržipnog udela, RIM drži 15,5%, seldi Windows Mobile Platforma sa 13,3% i zatim Apple iPhone sa 9%.

Update: Google Sync for Mobile

Google je opet preduhitrio MS, i evo predstavio servis Google Sync for Mobile, sinhronizacijski servis za sve platforme, pa i za Windows Mobile.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *