Windows Mobile 6.5

Categories Mobile, SoftwarePosted on

SPB Mobile ShellMicrosoft žestoko kasni sa predstavljanjem nove verzije mobilnog operativnog sistema koji bi performansama i funkcinalnošću mogao da parira iPhone a o nedavno i i Android platformi. Jednostavno, krajnjim korisnicima koji su trenutno na nekom od WM sistema čini se da je vreme stalo. Bar što je mobilnog operativnog sistema tiče.

Da nema pokušaja pojedinih proizvođača poput HTC-a  sa nadgradnjom u vidu TouchFLO 3D interfejsa, pitanje je kako bi jedan savremen smartphone sa recimo touchscreenom uopšte radio. WM verzije 6 tek rudimentarno podržava fukcije sve brojnih  uređaja sa ekranima osetljivim na dodir.

Ukoliko ne uspe najavljena verzija 6.5 da zadovolji partnere proizvođače, a pre svega krajnje korisnike, vrlo je moguće da se ti isti partneri preorijentišu na Android ili Symbian koji će uskoro preći na open source bazu. Čak i online bazar, kao koncept, debelo kasni.

Ako nova verzija ne bude pravi “boom”, od WM platforme dićiće ruke i proizvođači, ali mnogo gore –  i korisnici.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Zanimljivo je da je na nedavnoj Sinergiji najavljivana verzija 7, ali evo koliko se da videti, nadogradnja neće biti tako drastična, što dovoljno govori o “usporavanju”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *